Nieuws

JA21 tijdens het coronadebat

By 23 april 2021mei 4th, 2021No Comments

Gisteren was er wederom een debat over corona met de bewindslieden Rutte en de Jonge. Nicki Pouw-Verweij was hierbij nadrukkelijk aanwezig zoals onder andere uit onderstaande opname wel blijkt. Ze confronteerde de demissionaire premier ermee dat het niet zo is, zoals hij beweerde, dat de tekorten op onze IC’s ons zijn overkomen door de epidemie, maar een gevolg zijn van jarenlang bewust beleid van zijn kabinetten. Daar had Rutte weinig van terug. 

Ze pleitte verder in haar bijdrage namens JA21 voor het veel beter benutten van ongebruikte ruimtes zoals evenementenhallen zodat studenten vaker dan één keer per week college kunnen krijgen. Dit was een langgekoesterde wens van JA21. Wij hebben in januari hier al voor gepleit in ons scholenplan. De motie die we hierover indienden wordt ondersteund door een ruime meerderheid in de Kamer. 

Tevens pleitte Pouw-Verweij ervoor dat de regering met verpleeghuizen moet overleggen om de regels verder te versoepelen nu de vaccinaties op orde zijn daar. Zodat knuffelen weer kan en kleinkinderen weer welkom zijn. Ook hiervoor tekent zich een meerderheid af. Donderdag 29 april is de stemming over de ingediende moties.