Nieuws

Maak illegaal verblijf strafbaar

By 18 april 2021mei 10th, 2021No Comments

Beste vriend van JA21, 


We hebben als JA21 weer een drukke week achter de rug dus er is veel om met u te bespreken.
 
Het begon afgelopen dinsdag met het indienen van een, al tijdens de campagne aangekondigde, motie. JA21 wil illegaliteit eindelijk strafbaar stellen. Wij willen de voordeur dicht en de achterdeur open. Het is nu precies andersom en door het strafbaar stellen van illegaal verblijf in Nederland kunnen we hiertoe een eerste stap zetten. 
 
Met het indienen van deze motie wilden we ook andere partijen als CDA en VVD dwingen om kleur te bekennen. Tijdens verkiezingstijd hadden zij ook deze keer hun mond weer vol over het strafbaar maken van illegaal verblijf. Aanstaande dinsdag zien we of ze de daad ook bij het woord durven te voegen buiten verkiezingstijd. 
 
Ondertussen blijft Derk-Jan Eppink zich sterk maken voor het on-hold zetten van het EU-steunfonds. Een fonds dat zogenaamd werd opgezet om de landen in Zuid-Europa te helpen met de opgelopen schade tijdens de Coronacrisis. Inmiddels is het duidelijk wat wij al verwachtten; het meeste geld gaat naar het inlossen van verkiezingsbeloftes van diverse regeringen. In Spanje naar de invoering van een basisinkomen, in Italië wordt het gebruikt voor belastingverlagingen en in Frankrijk om de pensioengerechtigde leeftijd op 61 te houden. Waanzin natuurlijk en wij van JA21 zijn hier fel tegen. Tot onze stomme verbazing staan we hier nagenoeg alleen in. 
 
De enige arts in de Kamer, onze eigen Nicki Pouw-Verweij, hield donderdag haar maiden-speech. (De eerste speech van een nieuwe Kamerlid.) In heldere bewoording zette ze uiteen wat er anders en beter kan aan het huidige Coronabeleid. HIER kunt u haar bijdrage bekijken.

De provinciale fractie van Noord-Holland haalde deze week ook het landelijke nieuws. Het gigantische waterverbruik van datacenters in combinatie met mogelijke menging van chemicaliën met het drinkwater is een zeer kwalijke zaak die ons Statenlid Ivo Mantel aan de kaak stelde. 

Zoals u merkt is JA21 uit de startblokken geschoten met uiteraard nog veel meer in de pijpleiding. Daarover later meer. 

Rest ons nog u attent te maken op onze bruisende social media kanalen waarmee we u elke dag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rond JA21 
U kunt ons vinden en volgen op: Twitter,  FacebookInstagram en YouTube

Tot volgende keer!
 

Met juiste groet, 

Joost & Annabel