JA21 wil bouwen

May 3, 2022

Maandag bracht JA21 een bezoek aan de polder Rijnenburg, nabij Utrecht. Een polder die genoeg ruimte biedt voor tienduizenden woningen. JA21 zegt: bouwen! GroenLinks en D66 willen echter liever dat hier acht windturbines komen van 270 meter hoog. Duidelijker kunnen tegenstellingen niet zijn. Het oplossen van het woningtekort is een politieke keuze. Woningen of windturbines. Voor JA21 is het glashelder: wij kiezen voor woningen.

Provincietour naar Utrecht
Na een bezoek aan de commissaris van de Koning van Utrecht was het maandagavond tijd voor de zevende stop van de JA21 Provincietour. Joost Eerdmans was erbij, evenals Annabel Nanninga, Derk Jan Eppink, Maarten Goudzwaard én uiteraard onze Utrechtse fractievoorzitter Wouter Weyers. Het werd wederom een fantastische avond met veel enthousiaste leden en geïnteresseerden. De volgende halte is Limburg, op 30 mei. Details volgen snel. U bent van harte welkom!

Werkbezoek naar Brussel
Dinsdag en woensdag ging JA21 naar Brussel. Tweede Kamerleden en fractiemedewerkers brachten een bezoek aan het Europees Parlement en aan onze Belgische ECR-partner N-VA. Wij spraken daar over migratie en wij wisselden van gedachten over een realistisch asielbeleid. Joost sprak de ECR vergadering toe en oogstte bijval voor zijn pleidooi voor lagere lasten, een strenger asielbeleid en meer aandacht voor de lessen van Pim Fortuyn. Goede en nuttige gesprekken!

Opiniestuk Rob Rooken
De Europese Commissie presenteerde deze week een plan om nóg meer migranten uit Noord-Afrika te stimuleren om naar Europa te komen. Wat JA21 betreft is dit een slecht idee. In Nederland zitten meer dan vierhonderdduizend mensen in de bijstand. Ruim de helft daarvan heeft een niet-westerse afkomst. Door nóg méér mensen hierheen te halen creëren we wéér een nieuwe onderklasse in onze samenleving. Europarlementariër Rob Rooken schreef er een opiniestuk over in de Telegraaf: “Dit immigratiebeleid is asociaal, omdat het – juist aan de onderkant van de samenleving – de lonen omlaag drukt. Dat raakt autochtonen, maar ook eerdere cohorten immigranten die in Nederland een leven proberen op te bouwen” aldus Rooken.