Zo bevrijden wij onszelf uit het verstikkende stikstofdossier PJ

Jun 12, 2022

Zo bevrijden wij onszelf uit het verstikkende stikstofdossier

Eigendomsrecht is een fundament van onze beschaving. Nota bene een VVD-minister doet hier ongekende afbreuk aan. Duizenden boerenbedrijven die vaak in generaties zijn opgebouwd dreigen onteigend te worden. En dat vanwege een door ambtenaren bedacht stikstofprobleem en onhaalbaar strenge normen. JA21 verzet zich hier fel tegen.

Een reparatiewet is de oplossing
Daarom komt Derk Jan Eppink met de oplossing: een reparatiewet. Zo voorkomen wij onteigening. Zie hier zijn uitleg. JA21 steunt onze boeren! 

Wij roepen boeren op de minister niet thuis lastig te vallen. Wij begrijpen de wanhoop, maar een protest in de tuin van bewindslieden is niet de juiste weg. Bovendien leidt het de aandacht af van de inhoud. Wij moeten dit probleem via de politieke en de democratische weg oplossen. 

Kabinet van dwang en drang
Het kabinet Rutte IV kan alleen doelen bereiken met dwang en drang. Dat punt maakte Joost Eerdmans toen hij vorige week te gast was bij WNL op Zondag. Onteigeningen, verplichte warmtepompen, voorrang verlenen aan statushouders, torenhoge energierekeningen… Mensen worden er boos van. Wij begrijpen dat volledig. Daarom hebben wij uw steun hard nodig, alleen samen kunnen wij dit beleid een halt toeroepen! Word daarom lid, en vraag ook uw vrienden en familie dat te doen.

Asielcrisis
Nederland verkeert in een permanente asielcrisis. Het enige dat dit kabinet kan bedenken is nóg meer opvangplekken creëren. Er komen nu zelfs mega-noodopvanglocaties in tenten, sporthallen en schepen. Ondertussen wordt er niets gedaan aan de instroom, terwijl er elk jaar een stad als Deventer bijkomt. Dit is een volstrekt onhoudbare situatie. Joost Eerdmans schreef er een opiniestuk over in het AD.

Vuurwerkverbod
Woensdag debatteerde de Kamer over een wetsvoorstel van de Kamerleden Klaver (GroenLinks) en Ouwehand (PvdD) met als doel om vuurwerk voor consumenten te verbieden. JA21 is vóór het behoud van deze prachtige traditie waar door heel veel Nederlanders grote waarde aan wordt gehecht en waar ieder van ons mooie jeugdherinneringen aan heeft. JA21 gunt dit ook de generaties na ons.

Nederland soeverein
Minister Hoekstra (CDA) wil ons Nederlandse vetorecht in Brussel opgeven. Zo raken we nog verder verstrikt in de Europese Superstaat. In de Eerste Kamer betoogt Annabel Nanninga waarom dit een gevaarlijk plan is.