Met kracht uit de startblokken geschoten

Sep 13, 2022

Met een marathonstemming tot het nachtelijk uur is het parlementaire jaar vorige week afgesloten. In deze laatste nieuwsbrief voor de zomer blikken wij terug op vijf hoogtepunten van onze partij in het afgelopen parlementaire jaar.

5. De JA21 Woke-Conferentie
Binnen no-time was de JA21 Woke-Conferentie uitverkocht. In een stampvolle Rode Hoed luisterden wij naar prikkelende lezingen van Andreas Kinneging, Zihni Özdil en onze eigen Annabel Nanninga, gevolgd door een boeiende discussie over het steeds dwinger wordende 'woke-denken'. Dit succes smaakt naar meer. Het Wetenschappelijk Instituut van JA21 is voornemens om elk jaar een conferentie te organiseren over een groot thema dat leeft in de maatschappij.

4. De JA21 Provincietour
In gesprek gaan met kiezers, leden en geïnteresseerden, het is een essentieel onderdeel van onze politiek. Daarom organiseert JA21 de JA21-Provincietour. In de afgelopen tien maanden bezochten wij tien provincies. De vele enthousiaste reacties die wij krijgen illustreren dat JA21 een snaar weet te raken. Onze partij heeft potentie. Het is aan ons om die potentie te benutten zodat wij echt iets kunnen betekenen voor onze kiezers. Na de zomer gaat de provincietour door. En wel op 30 augustus aanstaande. Dan bezoeken wij Noord-Holland. Zie hier de aftermovie van ons bezoek aan Groningen.

3. De eerste JA21 ALV mét aanwezigen
Het peperdure klimaatbeleid, de onteigeningen van boeren, de alsmaar toenemende overheidsdwang en de verplichte opvang van asielzoekers, het zijn stuk voor stuk voorbeelden van een overheid die niets kan bereiken zonder dwang en drang. Voor realistische oplossingen mét draagvlak moet u bij JA21zijn. Tijdens de Algemene ledenvergadering zette Joost Eerdmans in zijn speech onze missie en visie uiteen.

2. Algemene Politieke Beschouwingen
Eind september namen wij deel aan onze eerste Algemene Politieke Beschouwingen. Een succesvolle week! Onze speeches en interrupties waren scherp en gedreven. Ook voorzag Joost toen al dat wij aan de vooravond stonden van een enorme koopkrachtcrisis. Het hoogtepunt was het einde. Donderdagnacht werden alle vier de JA21-moties aangenomen.

1. JA21 wint twee zetels in Amsterdam
In maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. JA21 deed mee in Amsterdam. In het linkse hol van de leeuw wisten wij twee zetels te veroveren. Annabel en Kevin gaan door, ondersteund door Cas, Carina en Roland en dat is dik verdiend!

Bonus: Werkbezoek Denemarken
JA21 wil een humaan, maar stevig asielbeleid. En dit kan. Óók binnen de kaders die er zijn. Kijk naar Denemarken. Het Deense asielbeleid, is ons voorbeeld. Daarom bracht onze fractie vlak voor aanvang van dit parlementaire jaar een werkbezoek aan Denemarken. Joost en Derk Jan spraken met de Deense immigratiedienst en bezochten een uitzetcentrum in Sjaelsmark. De Deense werkwijze is indrukwekkend. Zelfs naar Marokko worden onderdanen vrijwel probleemloos uitgezet. Zie hier het videoverslag van dit leerzame werkbezoek.