Asieldebat: Waar ligt de grens voor deze VVD staatssecretaris?

Jul 6, 2022

Asieldebat: Waar ligt de grens voor deze VVD staatssecretaris?

Vandaag werd bekend dat KLM de staatslening van één miljard euro volledig heeft afgelost. Het toont aan dat onze luchtvaartsector flexibel is en zich snel heeft weten te herpakken na de coronacrisis. JA21 is trots op KLM. Wij zijn de enige partij die consequent opkomt voor de Nederlandse luchtvaart en dat zullen wij blijven doen.

Asieldebat
Ons land zit in een asielcrisis. Het kabinet erkent dat op omslachtige wijze. Rutte III sprak over een “piek met een permanent karakter” en de huidige (VVD) staatssecretaris verkondigde dat er geen limiet zit aan de asielinstroom. Tijdens het debat hierover pleitte Joost voor een asielstop en was hij benieuwd of er in de ogen van dit kabinet überhaupt zoiets bestaat als een maximale asielinstroom

Stikstofdebat
Tijdens het stikstofdebat diende Derk Jan Eppink samen met Caroline van der Plas de letterlijke motie in die door de leden van de VVD was aangenomen op hun ALV. Doel? Het stikstofbeleid aanpassen. Helaas, alle VVD-Kamerleden stemden tégen de wil van hun leden. Bekijk het fragment hier terug.

JA21 Utrecht
JA21 doet er alles aan om het stikstofbeleid een halt toe te roepen. Dat doen wij op alle bestuursniveau’s en wij schuwen de samenwerking daarbij niet. Zoals u weet zijn wij altijd bereid om per dossier gelegenheidscoalities te vormen. Landelijk zochten wij al de samenwerking met BBB, en in Utrecht diende Michiel Fiscalini deze motie in met de PVV om het stikstofbeleid ook op provinciaal niveau te stoppen.

Rechtspositie zzp’ers
Waarom is de JA21 motie voor een eigen rechtspositie voor zzp’ers nog niet uitgevoerd? Dat wilde Joost weten tijdens het debat hierover. JA21 is trots op onze zzp'ers. Zij dragen voor ruim 40 miljard euro bij aan de economie. Zes procent van het bbp is te danken aan zzp'ers. Zij verdienen een eigen rechtspositie. Daarmee kan schijnzelfstandigheid effectiever worden aangepakt.

JA21 in Europa
In Europa behaalde onze Europarlementariër Michiel Hoogeveen succes. Met ruime meerderheid is zijn rapport over de Europese Langetermijn Beleggingsinstellingen (#ELTIF) aangenomen! Dit is een belangrijke stap voor de financiering van langetermijnprojecten (zoals infrastructuur, vastgoed en MKB) in de Europese gemeenschappelijke markt. 

JA21 Amsterdam: ‘islamofobie'
Het blijft een heet hangijzer: waar houdt het vrije woord op en begint discriminatie? ‘Islamofobie’ is in ieder geval een onzincriterum, JA21-fractievoorzitter Annabel Nanninga dient in een vermakelijk debat DENK, BIJ1, en GroenLinks van repliek. Bekijk de discussie hier.