Campagneupdate Week 39

Sep 30, 2023

Campagneupdate Week 39

In de Tweede Kamer is op dinsdag en woensdag de dwangwet behandeld. De stemming volgt nog. Tegelijkertijd heeft JA21 een online campagne gedraaid om te benadrukken hoe belangrijk het is dat deze dwangwet van tafel gaat. Een stem op JA21 is een stem tegen de dwangwet. 

Succesvolle voorinlevering bij de kiesraad!

Op vrijdag was de voorinlevering bij de kiesraad en we hebben goed nieuws! Alle aangeleverde documenten zijn goedgekeurd. Er zijn geen verzuimen in onze kandidatenlijst. We hebben de map geseald teruggekregen en hoeven deze nu alleen op 9 oktober nog officieel in te leveren. Wij willen de kandidaten, die voor de ondertekening soms uren onderweg zijn geweest, heel hartelijk bedanken.

Stop de dwangwet

Heeft u deze week ook één van onze online banners gezien? Terwijl Eerdmans er alles aan deed om de dwangwet in de Tweede Kamer te bestrijden heeft JA21 ook online campagne gevoerd tegen de dwangwet. Onder meer bij de Telegraaf en Geenstijl waren onze banners zichtbaar.

Daarnaast heeft Eerdmans een ingezonden brief aan de Telegraaf gestuurd, waarin hij beargumenteert waarom de dwangwet niet voor de verkiezingen door de Kamer in stemming gebracht mag worden. U kunt deze brief hier teruglezen: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/627940239/kamer-moet-dwangwet-afwijzen

De bijdrage van Eerdmans tijdens het dwangwet-debat lokte meerdere interrupties van linkse partijen uit. Ons standpunt is echter duidelijk: het tegenhouden van de dwangwet is topprioriteit. De dwangwet lost de problemen van de te hoge instroom niet op, maar gaat juist voor enorme problemen zorgen. Bent u benieuwd naar de gehele bijdrage van Eerdmans in het asieldebat? U kunt het hier terugkijken:

Events

JA21 gaat de weken voor de verkiezingen het land in. Wij organiseren een aantal grote events. Wij gaan onder meer naar Overijssel, Utrecht, Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland. Houdt onze socials en eventbrite in de gaten voor meer informatie. 

Flyers

Gisteren zijn er 1 miljoen flyers afgeleverd bij onze opslaglocatie. Wij willen Tom de Vos hartelijk danken voor het in ontvangst nemen van deze grote lading! De komende weken worden de flyers door het hele land verspreid naar onze coördinatoren om daarna hun weg te vinden naar de brievenbussen en flyeracties. Wilt u ons helpen met flyeren? Meld u dan nu aan als vrijwilliger via: [email protected], dan wordt u vervolgens toegevoegd aan de appgroep van uw regio.