Campagneupdate Week 40

Oct 8, 2023

Campagneupdate Week 40

Terugkeer bejaardentehuis

JA21 is voor de terugkeer van de bejaardentehuizen waar passende zorg kan worden geleverd. JA21 pleit voor het inrichten van een woonomgeving waar meerdere ouderen wonen waar zij van gemeenschappelijke faciliteiten gebruik kunnen maken en daardoor sociale contacten kunnen onderhouden.

Dinsdag diende Eerdmans in de Tweede Kamer een motie in over de terugkeer van het bejaardentehuis. Het verdwijnen van deze voorziening heeft een gat geslagen tussen thuis en het verpleeghuis. In de motie spreekt de Tweede Kamer uit dat de komende regeerperiode werk gemaakt moet worden van de herintroductie van een tussenvoorziening tussen thuis en het verpleeghuis. JA21 ziet deze aangenomen motie als een eerste stap richting betere woonvoorzieningen voor onze senioren.

Eerdmans bij WNL op zondag

Zondagmorgen was Joost Eerdmans te gast bij WNL op zondag. Eerdmans sprak zijn steun uit aan Israël en liet zich ferm uit over de anti-Joodse sentimenten in Nederland. Vervolgens ging Eerdmans in debat met Laurens Dassen (VOLT) en Lilian Marijnissen (SP) over asiel en de opvang van asielzoekers in partnerlanden buiten de EU. De gehele uitzending is hier terug te kijken: https://www.npostart.nl/wnl-op-zondag/08-10-2023/POW_05692641
 

Opiniestuk in het AD over de NAVEI-norm

Met de NAVO-norm hebben we ons gecommitteerd aan het besteden van 2% van ons BBP aan defensie. Onze binnenlandse veiligheid wordt echter nog te vaak gezien als een bezuinigingspost. JA21 wil fors investeren in onder meer onze politie, de strafrechtketen en de AIVD. Daarom pleit JA21 voor de invoering van de Nationale Veiligheidsnorm (NAVEI-norm), waarbij we ook 2% van ons BBP aan binnenlandse veiligheid besteden. Donderdag werd een opiniestuk van Joost Eerdmans over de NAVEI-norm gepubliceerd in het AD. Lees hier het opiniestuk terug: https://www.ad.nl/opinie/binnenlandse-veiligheid-roept-ook-om-2-procent~aab469c0/
 

Vrijwilligers

De campagne gaat een nieuwe fase in. De komende weken zal JA21 overal zichtbaar zijn op straat, met flyers in de brievenbus, op posterborden en langs de weg met sandwichborden. Heeft u zin om met een gezellige groep mensen te flyeren? Wilt posters plakken of sandwichborden plaatsen met gelijkgestemden? Meld u dan nu aan als vrijwilliger via: [email protected] en dan voegen wij u toe aan de appgroep van uw regio.
 

Registratie kiezers in het buitenland

Bent u een JA21’er in het buitenland? Ook u kan op ons stemmen op 22 november. Om te mogen stemmen als kiezer in het buitenland moet u zich voor 11 oktober registreren bij de gemeente Den Haag. U kunt zich registreren via bijgevoegde link: https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/verkiezingen/kiezers-buiten-nederland/registratie-voor-kiezers-buiten-nederland.htm?
 

Help onze zichtbaarheid vergroten op social media

Onze social media zijn een belangrijk onderdeel van de onlinecampagne. Helpt u mee ons bereik te vergroten door onze berichten te liken, te delen en te reposten? Alvast bedankt!