Campagneupdate Week 41

Oct 16, 2023

Campagneupdate Week 41

Stop de dwangwet

JA21 wilde dat de dwangwet controversieel verklaard zou worden en pas na de verkiezingen behandeld zou worden. Een meerderheid besloot echter dat de dwangwet nog voor de verkiezingen door de Tweede Kamer heen moest. Afgelopen dinsdag werd er in de Tweede Kamer gesteld over de dwangwet. Met de steun van het CDA was er uiteindelijke een Kamermeerderheid voor deze wet. JA21 gaat er alles aan doen om de dwangwet in de Eerste Kamer alsnog tegen te houden.

Webshop

De JA21 webshop is online. Wil jij een JA21 spandoek plaatsen, een JA21 vlag aan je woning of die leuke ‘Nee heb je, JA21 kun je krijgen’-trui? Dat kan! Koop je JA21-merchandise via: https://webshop.ja21.nl

JA21 komt naar u toe

JA21 gaat de komende weken het land in. Naast dat we natuurlijk zichtbaar zijn op straat organiseren we ook een aantal grote events met Joost, Annabel en onze andere kandidaten. Aankomende woensdag 18 oktober zijn we in Zwolle. Meld je snel aan via:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ja21-campagnetour-zwolle-731129988477

Verder gaan we ook nog naar:

Breda – 25 oktober

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ja21-campagnetour-breda-731131232197

Zaandam – 4 november

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ja21-campagnetour-zaandam-731134863057

Amersfoort – 11 november

https://www.eventbrite.com/e/tickets-ja21-campagnetour-amersfoort-734699244217

Rotterdam – 15 november

JA21 is solidair met Israël

Zaterdag werd de hele wereld opgeschrikt door de horrorbeelden uit Israël. Terreurorganisatie Hamas is moordend en plunderend door de grensstreek bij Gaza getrokken en heeft daarbij honderden slachtoffers gemaakt. Ondertussen zien wij in Nederland dat Hamas-aanhangers zich volkomen vrij en veilig voelen de straat op te gaan om deze afschuwelijke daden openlijk te vieren.

JA21 staat zij aan zij met Israël. Nu én de komende maanden en jaren zijn wij solidair. Deze boodschap heeft Joost Eerdmans woensdag ook persoonlijk overhandigd aan de Israëlische Ambassadeur de heer Ephraim. 

Lees het opiniestuk van Joost en Annabel over de aanpak van Hamas-sympathisanten op:
https://ja21.nl/israel

Lancering JONG21

Vrijdagavond werd in de Arminiuskerk in Rotterdam JONG21 feestelijk gelanceerd. JA21 heeft nu officieel een jongerenafdeling. Ben jij onder de 30 jaar en wil je meer weten of lid worden van JONG21? Kijk dan snel op: https://jong.ja21.nl

Vrijwilligersevent

Op zaterdag 14 oktober was er in Lunteren een event speciaal voor onze vrijwilliger. Zij zijn het cement van JA21. De komende weken gaan onze vrijwilligers de straat op om te flyeren, posters te plakken en sandwichborden te plaatsen. Ze gaan naar verkiezingsmarkten en op straat met kiezers in gesprek. Nederland gaat de komende weken rood/blauw kleuren.

Tijdens het event hebben onze vrijwilligers instructies gehad over op welke manier zij het meest effectief het JA21-geluid kunnen horen. Ze hebben het JA21 campagne-startpakket ontvangen en maar liefst 200.000 flyers zijn nu al in het bezit van de regionale coördinatoren. Na afloop was er tijd voor een gezellige borrel om de start van de fysieke campagne af te trappen.

Campagne voeren is enorm leuk om te doen. Ook enthousiast geworden? Meld u dan nu aan bij onze vrijwilligerscoördinator Youri Festen via: [email protected], dan voegt hij je toe aan de vrijwilligers-appgroep van uw regio.

Help onze zichtbaarheid vergroten op social media

Onze social media zijn een belangrijk onderdeel van de onlinecampagne. Helpt u mee ons bereik te vergroten door onze berichten te liken, te delen en te reposten? Alvast bedankt!