Campagneupdate Week 42

Oct 23, 2023

Campagneupdate Week 42

De JA21-Campagnetour

Woensdag hebben we de campagnetour afgetrapt in een enthousiaste zaal in Zwolle. Joost Eerdmans, Annabel Nanninga, Elrie Bakker en onze regionale kandidaten hebben de aanwezigen meegenomen in de realistische plannen van JA21 om Nederland weer op de rit te brengen.

De komende weken komen we naar u toe. Wilt u naar onze events komen? Schrijf je dan nu in via: https://www.eventbrite.com/cc/ja21-landelijke-events-2643199

 

Webshop

De JA21 webshop is online. De eerste producten zijn zelfs al uitverkocht! Houd onze webshop in de gaten, want de voorraad wordt volgende week weer aangevuld. Wil jij een JA21 spandoek plaatsen, een JA21 mok of die leuke ‘Nee heb je, JA21 kun je krijgen’-trui? Dat kan! Koop je JA21-merchandise via: https://webshop.ja21.nl

 

Werkbezoek aan Eindhoven Airport en AZC Maarheeze

Vrijdagochtend zijn Joost en Annabel met de Brabantse fractie op werkbezoek geweest bij Eindhoven Airport, de tweede luchthaven van Nederland met bijna 7 miljoen passagiers per jaar. De JA21-vertegenwoordigers gingen in gesprek met de directie en kregen een rondleiding over de luchthaven. JA21 staat pal achter onze luchtvaartsector.

In de middag is Maarheeze bezocht. Dit Brabantse dorp gaat gebukt onder overlast van asielzoekers die worden opgevangen in het nabijgelegen AZC Budel. JA21 liep mee met de buurtwacht en is in gesprek gegaan met ondernemers. Joost en Annabel zijn geschrokken van de verhalen van de inwoners en ondernemers. Het is volkomen onacceptabel hoe dit dorp te lijden heeft onder politieke keuzes.

Wat JA21 is betreft is het tijd voor lik-op-stukbeleid. Criminaliteit en overlast van asielzoekers is volkomen ontoelaatbaar. Al jaren krijgen we er geen grip op. JA21 grijpt preventief in om overlast te voorkomen en verbindt keiharde consequenties aan het overtreden van de wet door asielzoekers. JA21 wil de overlast van veiligelanders stoppen door ze standaard in vreemdelingenbewaring te plaatsen of een gebiedsverbod op te leggen voor alle locaties buiten het AZC-terrein. Criminele asielzoekers en statushouders met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd zetten we uit.

De JA21-podcast is live!

Elke week verschijnen er twee edities van de ‘De juiste podcast’. De podcast wordt gepresenteerd door Elrie Bakker en Kevin Kreuger. In elke uitzending ontvangen ze een expert en een kandidaat uit de top 10 van JA21 en bespreken ze de verkiezingsthema’s uit het partijprogramma van JA21. Inmiddels zijn de eerste podcasts te beluisteren.

In de eerste uitzending zijn Simon Ceulemans en Jan van de Beek te gast over asiel en migratie. In uitzending 2 zitten Annabel Nanninga en Maurice de Hond aan tafel over democratie en bestuur.

Benieuwd? Klik dan onderstaande link: https://spotify.link/hOk2NtuR4Db

 

Doe mee als vrijwilliger!

Campagne voeren is enorm leuk om te doen. Heb jij ook zin om JA21 te helpen en met gelijkgestemden posters te plakken, flyers uit te lopen of sandwichborden te plaatsen? Meld u dan nu aan bij onze vrijwilligerscoördinator Youri Festen via: [email protected], dan voegt hij je toe aan de vrijwilligers-appgroep van uw regio.

 

Help onze zichtbaarheid vergroten op social media

Onze social media zijn een belangrijk onderdeel van de onlinecampagne. Helpt u mee ons bereik te vergroten door onze berichten te liken, te delen en te reposten? Alvast bedankt!