Campagneupdate Week 43

Oct 31, 2023

Campagneupdate Week 43

De JA21-Campagnetour ging naar Breda

Woensdagavond ging de campagnetour naar het gezellige Breda. Joost Eerdmans, Annabel Nanninga, Philippe Schyns, Gert Heijkoop en Kevin Nuijten namen de zaal mee in het verhaal van JA21. Philippe vertelde over de impact die het huidige beleid heeft op ondernemers, die na jaren hard werken gedwongen worden om hun zaak te sluiten. Gert legde uit wat de impact van de stikstofregels is op Zeeland en Kevin benoemde als regionale Brabantse kandidaat hoe het wegennetwerk in Brabant drastisch moet worden verbeterd.

De komende weken komen we nog naar Zaandam, Amersfoort en Rotterdam. Wilt u naar onze events komen? Schrijf je dan nu in via: https://www.eventbrite.com/cc/ja21-landelijke-events-2643199

Werkbezoek aan de Bernardkazerne

Vrijdagmiddag bracht Joost Eerdmans een werkbezoek aan de Bernardkazerne in Amersfoort. JA21 hecht grote waarde aan een sterk leger en wil fors investeren in onze krijgsmacht. We gaan voldoen aan de NAVO-norm, waarbij we 2% van ons BBP besteden aan defensie. De komende jaren wil JA21 boven de 2% norm uitkomen door een defensiefonds op te zetten voor de komende 10 jaar, waarmee kapitale materiaalinvesteringen bekostigd worden. Het is dan ook goed om te zien dat in Amersfoort onze militairen met de meest geavanceerde middelen worden opgeleid.

JA21-borrels

Donderdagavond was er een borrel in Rotterdam georganiseerd door onze vrijwilligers. Joost Eerdmans en Simon Ceulemans waren aanwezig en zijn gezellig in gesprek gegaan met de aanwezigen. Dinsdag was er een borrel in Tiel met onder meer onze Gelderse fractievoorzitter Elrie Bakker. De komende weken zijn er nog meer borrels. Zie via deze link waar we allemaal zijn: https://ja21.nl/events 

Geen ruimte voor Jodenhaat in de Tweede Kamer

De Tweede Kamer werd woensdagavond opgeschrikt door DENK, die het nodig vond om provocerende leuzen te scanderen over de vernietiging van Israël. Joost Eerdmans was als eerste bij de interruptiemicrofoon om Van Baarle hierop aan te spreken. U kunt het fragment hier terugzien: https://x.com/JuisteAntwoord/status/1716909854772879680?s=20 

Door de Tweede Kamer zijn vervolgens twee moties van JA21 aangenomen. De eerste motie spreekt uit dat er in de Kamer geen plek is voor Jodenhaat. De tweede motie spreekt uit dat de leus “Palestina vrij van de rivier tot aan de zee” vernietiging van de staat Israël propageert en derhalve een oproep tot geweld is. JA21 is blij dat deze moties zijn aangenomen en de Tweede Kamer zich ferm heeft uitgesproken in deze.

Aangenomen motie kernenergie

Kernenergie is schoon, betaalbaar en stabiel. JA21 zet dan ook in op de zo snel mogelijke bouw van kerncentrales. In de Tweede Kamer is deze week een motie van JA21 aangenomen die versneld extra miljoenen vrijmaakt voor de ontwikkeling van kleine kerncentrales (SMR’s).

De dag van JA21 in Rotterdam en de kandidatendag

Op zondagochtend zijn er door een team van vrijwilligers samen met onze lijsttrekker Joost Eerdmans sandwichborden geplaatst in Rotterdam. Ook in andere plaatsen worden de sandwichborden nu geplaatst. Nederland kleurt rood-blauw! Ook kwamen de kandidaten zondag samen in Leiden voor een inspirerende kandidatendag.

Webshop

De JA21 webshop is online. Heb jij die leuke ‘Nee heb je, JA21 kun je krijgen’-trui al? Deze trui en andere items vind je nu in onze webshop? Koop je JA21-merchandise via: https://webshop.ja21.nl 

Doe mee als vrijwilliger!

Campagne voeren is enorm leuk om te doen. Heb jij ook zin om JA21 te helpen en met gelijkgestemden posters te plakken, flyers uit te lopen of sandwichborden te plaatsen? Meld u dan nu aan bij onze vrijwilligerscoördinator Youri Festen via: [email protected], dan voegt hij je toe aan de vrijwilligers-appgroep van uw regio.

Help onze zichtbaarheid vergroten op social media

Onze social media zijn een belangrijk onderdeel van de onlinecampagne. Helpt u mee ons bereik te vergroten door onze berichten te liken, te delen en te reposten? Alvast bedankt!