Campagneupdate Week 32

Aug 8, 2023

Brief van Joost en Annabel

Het is zomerreces, de periode dat de beide Kamers, de Provinciale Staten, de gemeenteraden, de waterschappen en het Europarlement niet vergaderen en de volksvertegenwoordigers proberen wat rust te pakken. U ontvangt een wat langere nieuwsbrief dan gewoonlijk, want wij hebben u veel te vertellen. 

We willen eerst maar eens alle volksvertegenwoordigers, medewerkers, ondersteuners en vrijwilligers die zich voor uw belang het afgelopen jaar keihard hebben ingezet, uit de grond van ons hart bedanken. 

Wat een inzet en betrokkenheid hebben wij gezien van JA21-ers in heel Nederland, dag in dag uit op de bres voor onze idealen. Want de Tweede Kamer is misschien het meest zichtbaar, maar de ruggengraat van onze club, dat zijn ál onze volksvertegenwoordigers in heel Nederland. Hoewel onze mensen dus zeker wel een vakantie verdienen, is er van een zomerstop bij onze partij geen sprake! 

Want u weet het: het kabinet is demissionair en we gaan een hele spannende herfst tegemoet. Er komen verkiezingen aan. En de campagne voorbereiden? Daarvoor gebruiken we het reces. We praten u graag even bij over wat er allemaal gebeurt. 

Twee van onze kamerleden, Derk Jan Eppink en Nicki Pouw-Verweij, zijn niet opnieuw verkiesbaar. Dat is jammer maar enig verloop bij een Kamerwissel is natuurlijk niet ongewoon. En hun werk zal worden voortgezet en uitgebouwd, want de brieven op onze vacature voor de Tweede Kamer stromen binnen! Daarover straks meer.

Er zijn diverse commissies samengesteld en hard aan het werk om onze partij klaar te stomen voor de verkiezingen. 

Er zijn op dit moment al 130 brieven binnengekomen van aspirant-Tweede Kamerleden, de sollicitatiecommissie kan een prachtige lijst samenstellen, uiteraard pas na vele intensieve gesprekken. 

We hebben de mensen.
En de inhoud?

Wij kennen onze leden. Wij spreken elke dag met Nederlanders in alle windstreken, in alle rangen en standen. Wij luisteren naar u. En wat blijkt? U maakt zich vooral zorgen over asiel, immigratie, koopkracht en woningnood. Haalbare, pragmatische oplossingen voor uw zorgen zult u terugzien in ons verkiezingsprogramma, waar de programmacommissie nu aan werkt. Een basisdocument voor onze brede volkspartij. Met aandacht voor uw hoop, wensen en zorgen, waarin we behouden wat Nederland zo mooi en sterk maakt en aanpakken wat ons verzwakt en verdeelt. Conservatief-liberaal denken, het beste van twee werelden, in een stevig fundament van gewoon gezond verstand.

Dan is er nog de campagne om die goede ideeën door heel Nederland bekend te maken en op die manier, op inhoud, zo veel mogelijk kiezers te overtuigen dat JA21 het juiste antwoord is op de vele problemen in dit land. Daarvoor is ons campagneteam al wekenlang aan de bak en we kunnen uw hulp goed gebruiken. Dus wilt u meehelpen? Meld u aan! Stuur een mailtje naar [email protected] en vergeet niet uw woonplaats te vermelden.

U ziet, het lijkt misschien alsof het reces een rustige tijd is, maar niets is minder waar. 

Er komt nog heel veel moois aan voor onze partij. Het beste ligt nog voor ons. Of we na de verkiezingen nou verantwoordelijkheid pakken in de coalitie of ons stevig verschansen in de oppositie, met u, met onze volksvertegenwoordigers, vrijwilligers, kortom, met alle échte JA21-ers (als u nu nog leest: u bent een echte!) kunnen en zullen wij onze missie voortzetten.

Zodra er nieuws is over de lijst, het programma, campagne-activiteiten en meer, bent u de eerste die het hoort. Van ons, van het bestuur of van een van onze teams. We wensen u nog een heel fijne zomer, wij gaan weer aan de slag.

Op naar 22 november!
Hartelijke groet, 

Joost & Annabel