Eerdmans spreekt met Deense minister Asiel & Immigratie

Jun 26, 2023

Vandaag kwam Kaare Dybvad Bek -de Deense minister van asiel en immigratie- op bezoek in de Tweede Kamer om te praten over het strenge maar rechtvaardige Deense asielbeleid. Hij antwoordde bevestigde op de vraag van Joost Eerdmans of Nederland ook zonder opt out veel Deense maatregelen direct kan overnemen.

Een instabiel Rusland
Juist in tijden van een volstrekt onvoorspelbaar en instabiel Rusland, mogen wij de toestand van het Nederlandse leger niet uit het oog verliezen. Als de afgelopen anderhalf jaar aan turbulente geopolitiek ons iets geleerd heeft, is het wel dat wij onze eigen defensie uitstekend op orde moeten hebben. Na jarenlange verloedering is het nu tijd om te investeren. Dat bepleitte Derk Jan Eppink afgelopen week tijdens het defensiedebat. U kunt zijn bijdrage hier terugzien.

Debat over de zorg
De menselijke maat ontbreekt volledig in het Nederlandse zorgbeleid. Terwijl er veel aandacht is voor prachtige gebouwen en uitstekende arbeidsvoorwaarden voor ziekenhuisbestuurders, worden de basisvoorzieningen in de regio langzaam uitgehold. Veel burgers voelen zich hierdoor niet gezien en gehoord. Nicki Pouw-Verweij komt voor hen op. Zie hier haar bijdrage tijdens het zorgdebat van afgelopen week.


Artistieke vrijheid staat bij JA21 bovenaan
Artistieke vrijheid staat bij JA21 hoog in het vaandel. Wie diversiteit als eis stelt aan cultuursubsidies, gaat onherroepelijk op onwenselijke criteria als huidskleur, sekse of geaardheid van mensen geld geven dan wel korten. Annabel Nanninga blijft dit benoemen in de Amsterdamse raad. Zie hier hoe zij de wethouder daarover bevraagt in de Amsterdamse raad


Stikstofbeleid: Gelderland wordt zwaar getroffen
Gelderland wordt zwaar getroffen door de aanval van Rutte IV op 1800 ‘piekbelasters’. Samen met Elrie Bakker, fractievoorzitter van JA21 Gelderland, schreef Derk Jan Eppink dit opiniestuk in het AD en in de Gelderlander. Het kabinet lijkt zich niet te realiseren welke grote gevolgen dit beleid heeft voor de leefbaarheid van het platteland. De boer is de hoeksteen van de regionale economie en vooral van het MKB.

Maidenspeech Ruben Baumgarten in de Eerste Kamer
Morgenmiddag geeft onze nieuwe Senator, Ruben Baumgarten, zijn maidenspeech in de Eerste Kamer. Het debat zal gaan over de implementatie van een nieuwe Europese Klimaatwet. Het streefdoel van 49% reductie broeikasgassen in 2030 wordt vervangen door een streefdoel van 55%. 49% procent was al volslagen ridicuul, onhaalbaar en onbetaalbaar. De verhoging naar 55% is pure waanzin. Ruben zal namens JA21 tegen dit wetsvoorstel pleiten. Het belooft een interessant debat te worden. De livestream van de Eerste Kamer, en de bijdrage van Ruben, is te volgen via deze link.

                                                                                                                                                Klik hier om naar het nieuwsoverzicht te gaan