JA21 heeft de wind in de zeilen

Oct 25, 2022

JA21 heeft de wind in de zeilen

Wat een weekend! Op zondag werden wij wakker met veertien virtuele zetels in de peiling van Maurice de Hond. Dat maakt ons nu de derde partij van Nederland. JA21 Drenthe verwoordde het treffend: “Gewoon hard werken en geen gekke dingen doen, dat is gezond rechts. Wij gaan voor realistisch beleid. Dus meer lastenverlichting, minder immigratie, een betaalbaar energiebeleid en een sterke economie waarbij hard werken en sparen loont.” En zo is het!

Wij willen menselijke zorg
JA21 staat voor menselijke zorg. Zorg die de patiënt centraal stelt. Om dat te bereiken zijn veranderingen noodzakelijk, want met alle regeltjes, controlestappen en de hardheid van de bureaucratie, gaat alle menswaardigheid verloren. Die boodschap zal Nicki Pouw-Verweij constant blijven herhalen in de Tweede Kamer. Net zo lang tot er naar ons geluisterd wordt.

En niet alleen in de Kamer laat Nicki van zich horen. Vandaag stond er een groot opiniestuk van haar hand in het Algemeen Dagblad, waarin zij bepleitbejaardenhuizen te herintroduceren. In eigentijdse vorm. Zodat er voor ouderen meer keus is dan thuis óf het verpleeghuis. Dit voorkomt ziekenhuisopnames en zorgt bovendien voor doorstroming op de woningmarkt. Ook voorkomt het eenzaamheid.

JA21 is trots op onze politie
Donderdag debatteerde de Kamer over de politie. JA21 is trots op het Nederlandse politieapparaat. Onze agenten zijn professioneel, betrokken moedig en behulpzaam. De hardnekkige suggestie van structureel racisme binnen het politiekorps blijkt telkens weer ongegrond.

Asiel en gevangeniswezen
Afgelopen week waren er in de Kamer ook debatten over het stukgelopen asielbeleid en over het gevangeniswezen. Klik op de linkjes om beide bijdragen van Joost terug te kijken.

Geen nieuwe Europese schulden
De aangenomen motie van Derk Jan Eppink over nieuwe gemeenschappelijke schulden is glashelder: Niet doen! Gebruik dat geld liever voor koopkrachtreparaties in deze tijden van ongekend hoge inflatie. Een inflatie die grotendeels is veroorzaakt door wanbeleid: het jarenlange en ongelimiteerde bijdrukken van geld door de ECB.

JA21 steunt onze boeren
JA21 steunt de landbouwsector. Vrijdag gingen Joost Eerdmans en Derk Jan Eppink op werkbezoek naar een prachtige melkveehouderij bij Renswoude. Daar luisterden zij naar de zorgen van deze boer. Nederland dreigt een hele sector om zeep te helpen. Dat mag niet gebeuren. Onze agrarische sector is de beste ter wereld. Wij Nederlanders kunnen op zeer efficiënte én verantwoorde wijze landbouwen. Laten we onze boeren helpen, niet tegenwerken.