JA21 symposium over antisemitisme

May 7, 2024

Waarom keert antisemitisme steeds weer terug? En hoe stoppen we het?

Het toenemende antisemitisme in de westerse wereld is een probleem dat dringend geadresseerd moet worden. Daarom organiseert JA21 een symposium over antisemitisme. Ons doel is om de kennis over dit gevoelige onderwerp te vergroten. Het symposium wordt georganiseerd door het Wetenschappelijk Instituut van JA21.

Hoofdspreker: Douglas Murray
Wij zijn verheugd aan te kondigen dat de Britse journalist en schrijver Douglas Murray de hoofdspreker is. Hij zal ingaan op belangrijke recente gebeurtenissen zoals de Hamas-terreur op 7 oktober 2023 en de invloed daarvan op westerse samenlevingen, met speciale aandacht voor Nederland. Vanzelfsprekend krijgt u ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan Douglas Murray.

Paneldiscussie
Na de pauze organiseren wij een paneldiscussie met naast Douglas Murray nog drie sprekers, waarbij verschillende perspectieven worden belicht en interactie met het publiek wordt aangemoedigd. Ook tijdens dit onderdeel kunt u vragen stellen aan de panelleden.

In het panel belicht historicus Hans Wallage antisemitisme vanuit historisch Joods-Nederlands perspectief. Arabiste Machteld Allan spreekt over de theologische achtergrond van het antisemitisme en David Suurland bestudeert het politicologisch verband tussen totalitarisme en antisemitisme.

U mag als eerste een kaartje kopen
Er zijn slechts een paar honderd kaarten beschikbaar voor dit symposium. Als JA21’er willen wij u graag de kans geven om als eerste een kaart te bemachtigen. Een ticket kost € 7,50. Via deze link kunt u zich aanmelden.

ID-Bewijs mee
Wij verzoeken u vriendelijk maar dringend om op 1 juni uw identiteitsbewijs mee te nemen. De organisatie controleert of de naam op uw identiteitsbewijs correspondeert met de naam die u hebt opgegeven bij aanschaf van een kaartje. Zonder identiteitsbewijs verlenen wij u geen toegang tot dit symposium!  


Locatie & Tijden
Het symposium vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024 om 19.00 in het Prinses Theater Rotterdam, Schiedamseweg 19B. Het theater is zeer goed bereikbaar met tram, metro en bus.

Wij hopen u in groten getale te mogen begroeten op zaterdag 1 juni in Rotterdam. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen. Wij kijken uit naar een verdiepend symposium.