JA21 wil een asielramp voorkomen

May 14, 2023

De asielcrisis kan niet worden opgelost als wij niet durven te kijken naar de oorzaak van het probleem: massale en ongecontroleerde instroom. JA21 biedt als enige partij een realistisch alternatief om dit bij de wortel aan te pakken. Alleen door de instroom nu te stoppen, voorkomen wij een asielramp. In het debat hierover botste Joost Eerdmans met Suzanne Kröger van GroenLinks. Hij vroeg haar wanneer haar partij eindelijk gaat inzien dat het huidige systeem van open grenzen volstrekt onhoudbaar is. Bekijk het fragment hier terug. En klik hier voor zijn bijdrage.

Stikstofdebat
Dat de stikstofwet volkomen ondoordacht is, bleek deze week maar weer. Het kabinet wil ruim 24 miljard euro uitgeven aan een stikstoffonds, maar de boeren weten niet eens hoeveel belasting ze straks moeten betalen als ze een afkoopsom ontvangen. Ook stikstofminister Van der Wal heeft ook geen idee. Dat werd duidelijk toen zij deze simpele vraag van Derk Jan Eppink niet kon beantwoorden.

Alternatief JA21 voor prijsplafond kinderopvang
D66 wil de kinderopvang nog meer reguleren. Nu met een prijsplafond. Wij voorspellen de volgende gevolgen: een lager aanbod, verslechterde kwaliteit en lagere lonen. JA21 kwam daarom met alternatieve voorstellen om de kwaliteit en het aanbod van de kinderopvang op peil te houden. Wij zeggen: beperk de opvang van de jongste baby's en introduceer opvangdagen van maximaal negen uur. Dat geeft ademruimte voor de opvanglocaties.
​​