JA21 wil reparatiewet om Nederland van stikstofslot te krijgen

Jun 19, 2022

JA21 wil reparatiewet om Nederland van stikstofslot te krijgen PJ

Stikstof
Derk Jan Eppink heeft al meerdere keren uitgelegd dat het stikstofprobleem simpel is op te lossen met een reparatiewet. Versoepel de normen, geef de boeren iets meer tijd en doe nauwkeurige grondmetingen. Dat is alles. Samen met BBB dienden wij een motie in waarin wij het kabinet oproepen om hier zo snel mogelijk werk van te maken. Gaat het kabinet hier niet mee aan de slag? Dan schrijven we die wet zelf. In dat geval duurt deze verstikkende situatie helaas een stuk langer dan noodzakelijk. 

Voorjaarsnota
Het land staat in z'n achteruit. Rutte regeert zonder draagvlak -vandaar al die dwang en drang- en inflatie maakt het leven onbetaalbaar. De koopkracht moet nú gerepareerd worden. Wat JA21 betreft gaan de accijnzen op brandstof en de btw op boodschappen zo snel mogelijk tijdelijk naar 0%. Zie hier de bijdrage van Joost tijdens het debat over de voorjaarsnota.

Schiphol
De chaos op Schiphol is compleet. De luchthaven schrapt duizenden vluchten. Honderdduizenden vakantiegangers worden hiervan de dupe. Dit is het resultaat van het wanbeleid van minister Kaag en Schiphol topman Benschop. JA21 wil zo snel mogelijk met de minister in debat hierover, want deze beschamende situatie voor Nederland en voor Schiphol moet nu opgelost worden!

JA21 Amsterdam
In Amsterdam laat de kersverse D66 wethouder Shula Rijxman een raadslid van haar eigen partij optreden als haar woordvoerder. Dit kan niet, raadsleden controleren de wethouders. Annabel Nanninga vroeg hierover een debat aan. Bestuur en de controle op het bestuur zijn in Nederland compleet verweven geraakt. Slecht voor het vertrouwen in de politiek. Ook dat is iets wat JA21 wil bestrijden. Wij zullen ons ervan doordrongen moeten zijn dat wij hierin het goede voorbeeld moeten geven als wij over een paar jaar zélf bestuurders gaan leveren. Want dat dat gaat gebeuren, daar zijn wij van overtuigd.