Lastenverlichtingen noodzakelijk om gevolgen inflatie te dempen

Oct 9, 2022

Lastenverlichtingen noodzakelijk om gevolgen inflatie te dempen

Stikstof wordt één van de belangrijke thema’s bij de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Deze week kwam Johan Remkes met zijn rapport. De doelen blijven helaas ongewijzigd. Lees hier de reactie van JA21.

Algemene Financiële Beschouwingen
Om de ergste effecten van de inflatie te dempen moet de overheid lasten verlichten. Ook kunnen wij het ons nu niet permitteren om tientallen miljarden te lenen op de kapitaalmarkt voor onmeetbare klimaatdoelen. Tenslotte moeten alle gedupeerden van wie onterecht belasting werd geïnd op basis van een fictief vermogen in Box 3, worden gecompenseerd. Dat waren de belangrijkste punten uit de bijdrage van Derk Jan Eppink tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen.

Levenslang is levenslang
Bij JA21 staat het belang van slachtoffers boven het belang van de daders. Voor sommige zeer ernstige delicten moet een levenslange straf ook echt levenslang betekenen. Tijdens het commissiedebat Strafrecht riep Joost Eerdmans de VVD op om samen met JA21 op te trekken om dit voor elkaar te krijgen.

JA21 staat vierkant achter onze hulpverleners
Vrijwel gelijktijdig bepleitte Annabel Nanninga in de Eerste Kamer dat personen die geweld plegen tegen hulpverleners niet mogen wegkomen met slechts een taakstraf. Wat JA21 betreft dienen mensen die dit doen een gevangenisstraf te krijgen. Politie, brandweer en ambulancepersoneel verdienen onze bescherming. Hun belang staat voorop.