Maak plaats voor JA21!

May 23, 2022

Maak plaats voor JA21!

Afgelopen zaterdag vond onze Algemene Ledenvergadering plaats. Om die reden verstuurden we geen nieuwsbrief. Maar uiteraard is er genoeg met u te delen. Daarom alsnog vandaag een update met belangrijk nieuws!

JA21 wordt de grootste
We keken terug op het afgelopen jaar, maar blikten op de ALV ook vooruit. Waar willen we heen? Wat is ons doel? Waar staan we over tien jaar? Joost gaf daarover een inspirerende speech en stak onze ambitie niet onder stoelen of banken.

Dierenleed voorkomen: meer controle op slachthuizen
Misstanden in slachthuizen voorkomen: het kan, maar het is een kwestie van politieke wil. Goede (camera)controle speelt hierbij een cruciale rol. Dinsdag debatteerde de Kamer erover. Dit is de motie die Joost indiende!

Covid noodwet weggestemd in de Eerste Kamer
Dinsdagavond stemden wij in de Eerste Kamer de vijfde verlenging van de ‘tijdelijke’ covidwet weg. Hiermee is het kabinet de wettelijke grondslag ontnomen om op eigen initiatief, zonder specifieke noodverordeningen beperkende maatregelen op te leggen.

Democratie in de waterschappen
Zijn de waterschappen democratisch genoeg? Daarover debatteerde de Kamer afgelopen woensdag. De Raad van State constateerde al: de geborgde zetels voor belangengroepen ondermijnen de democratie niet, maar versterken die juist. JA21 deelt deze mening. De klimaatdrammers van D66 en GroenLinks willen de boeren, ondernemers en mensen met decennia aan ervaring in watermanagement, vervangen door ambtenaren met een eigen politieke agenda. Maarten trok daartegen een duidelijk grens.

Nog meer arbeidsmigratie? Nee!
Brussel is bezig met een onzalig plan om het personeelstekort op de arbeidsmarkt op te lossen door laagopgeleide immigranten uit Marokko, Tunesië en Algerije naar de EU te halen. Als er iets is dat we niet nodig hebben, is dát het wel. Dit plan is onverstandig, onwenselijk en onwerkbaar. Joost legt voor eens en altijd uit waarom dit niet mag gebeuren.

Nederland is geen racistisch land
Donderdagavond vond een debat plaats over racisme en discriminatie in Nederland. De inbreng van de linkse partijen was voorspelbaar: in Nederland zou er sprake zijn van een “racismecrisis”. In werkelijkheid is daar helemaal niets van waar. Nederland is een van de minst racistische landen ter wereld, ook al komt discriminatie helaas voor. Dát was de kern van het betoog van Joost.

De JA21-Provincietour komt naar Limburg!
De provincietour gaat ondertussen ook gewoon door. Op maandag 30 mei gaan Joost, Annabel en Maarten in gesprek met leden en geïnteresseerden over de belangrijkste politieke thema’s van dit moment. Met afsluitend uiteraard een gezellige borrel. Meld u snel aan, vol=vol.