Mar 1, 2022

Oekraïne | Woke | Campagne | AOW gered

Debat over de situatie in Oekraïne
Gisterochtend kwam de Tweede Kamer bijeen voor het debat over de oorlog in Oekraïne. Derk Jan Eppink was glashelder: “de invasie van Rusland op Oekraïne kent maar één schuldige: Vladimir Poetin. JA21 heeft veel bewondering voor de Oekraïense president Zelensky en steunt de bevolking. De agressie tegen Oekraïense burgers hoort thuis in het hoofdstuk oorlogsmisdaden.” U kunt de volledige bijdrage van Derk Jan Eppink hier terugzien.

Woke Conferentie
Met plezier blikken wij terug op de buitengewoon geslaagde JA21 Woke Conferentie. Met Zihni Özdil, Andreas Kinneging, Thalita Muusse, Lale Gül, Roderick Veelo en onze eigen Annabel Nanninga. Kijk hier terug!

AOW en minimumloon blijven gekoppeld
Afgelopen dinsdag boekte onze partij een groot succes in de Eerste Kamer. De AOW en het minimumloon blijven dankzij JA21 gekoppeld. Een meerderheid van de Senaat steunde ons voorstel. Ook de voorgenomen bezuinigingen op de jeugdzorg krijgen mede dankzij JA21 géén goedkeuring van de senaat, en de leenstelselstudenten worden gecompenseerd. Het kabinet is nu aan zet om deze moties uit te voeren.

Schiphol en KLM
De luchtvaartsector is van groot belang voor Nederland. JA21 wil dat Schiphol in de top van de Europese luchthavens blijft. “Schiphol is één van onze belangrijkste economische motoren en zorgt voor tienduizenden banen. Het is een prachtig vliegveld, één van de beste ter wereld!” aldus Derk Jan Eppink tijdens het debat over de luchtvaart.

Klimaatdebat
Vorige week debatteerde de Tweede Kamer ook over het klimaatbeleid. JA21bepleit altijd dat de overheid zuinig moet omgaan met het geld van de belastingbetaler. Klimaatminister Rob Jetten daarentegen, wil niets meer horen over de haalbaarheid en de betaalbaarheid van zijn plannen, zo liet hij onlangs weten in NRC. Joost Eerdmans betoogde juist dat dit twee basisvoorwaarden zijn die gesteld moeten worden alvorens een bestuurder uw geld gaat uitgeven. U kunt zijn bijdrage hier terugzien.