Ons plan om Nederland veiliger te maken

Nov 28, 2021

Ons plan om Nederland veiliger te maken

Na een mooie peiling vorige week waarin JA21 op zeven zetels staat, zijn wij deze week weer keihard aan de slag gegaan om dit vertrouwen in onze partij waar te maken!

Asielinstroom: Geen woorden maar daden
Neem de torenhoge asielinstroom, die blijft onder Mark Rutte onverminderd aanhouden. Het enige dat VVD-staatssecretaris Broekers-Knol kan bedenken is méér opvangplekken creëren. Wanneer gaan coalitiepartijen VVD en CDA erkennen dat dit beleid onhoudbaar is? Tijdens het debat 'Integratie & maatschappelijke samenhang' legde Joost Eerdmans de vinger nauwkeurig op de zere plek. Hij was genadeloos kritisch, maar tegelijkertijd stak hij constructief zijn hand uit naar de VVD. U kunt het hele fragment hier terugkijken.

De Jonge vs. Gommers
Op dinsdagavond was Annabel Nanninga in de Eerste Kamer in debat met demissionair minister van VWS Hugo de Jonge, en was Nicki Pouw-Verweij in de Tweede Kamer bij een sessie met OMT-lid Diederik Gommers. Beide heren spraken elkaar lijnrecht tegen, en dat zorgde voor een uiterst pijnlijke situatie die een dag later de ochtendkranten beheerste: terwijl minister De Jonge voor de senaat beweerde dat code zwart nog lang niet aan de orde is, waarschuwde Gommers slechts enkele minuten daarvoor in de Tweede Kamer voor een code zwart binnen tien dagen. Dit soort onduidelijkheden zijn catastrofaal voor een effectieve aanpak van de coronacrisis, JA21 blijft inzetten op heldere communicatie en gepaste maatregelen om de strijd tegen Covid-19 te winnen.

Nederland veilig
Wij staan voor een veilig Nederland met compassie voor slachtoffers, niet voor daders. Tijdens de behandeling van de justitiebegroting op woensdagmiddag presenteerde Joost Eerdmans zijn plan om Nederland veiliger te maken. Samenvattend:

  1. Wie drie keer een geweldsmisdrijf pleegt moet veertig jaar de cel in.
  2. Uitgeprocedeerde veiligelanders gaan terug naar het land van herkomst.
  3. Meer blauw op straat!

Nuchter nadenken en haalbare oplossingen voorstellen. Dat is wat wij doen.

Klimaatbeleid
In Europa bracht onze Europarlementariër Rob Roos het teleurstellende resultaat van de klimaattop in Glasgow onder de aandacht. Zijn conclusie: Alleen bankiers profiteren van de afspraken. Productiebedrijven als Shell worden de EU uit gejaagd, normale mensen worden op kosten gejaagd en het heeft nul effect op het klimaat. Europa verdient beter. JA21 blijft pleiten voor een realistisch klimaatbeleid, met kernenergie. 

JA21 in de media
Het zal u niet zijn ontgaan: er zijn wederom beperkingen ingevoerd om het coronavirus in te dammen. We zitten weer meer thuis de komende weken. Als extraatje bij deze nieuwsbrief daarom wat lees- en kijkvoer:

  • Joost Eerdmans is de eeuwige racismekaart van Sylvana Simons zat en laat dat weten ook.
  • Onderwijs in Turks of Arabisch, het lijkt zo ‘inclusief’,  maar Annabel Nanninga legt in de Telegraaf uit wat er niet pluis is aan dit plan van DENK en GroenLinks.