Overlast Ter Apel moet nu stoppen

Jul 4, 2023

De inwoners van Ter Apel gaan gebukt onder overlast, intimidatie en diefstal. Zij voelen dat de overheid controle verliest door de onhoudbaar hoge aantallen asielzoekers die naar Nederland komen. Met name veiligelanders zorgen voor veel overlast. Dit moet nu echt stoppen. Joost Eerdmans kwam deze week tijdens het asieldebat met drie concrete voorstellen. U kunt het fragment hier terugzien.

Fanatieke veelklagers frustreren de luchtvaart
Tijdens het luchtvaartdebat op dinsdagavond toonde Derk Jan Eppink hoe de fanatieke strijd tegen de luchtvaartsector steeds absurdere vormen aan begint te nemen. Zo kennen wij in Nederland het fenomeen 'veelklagers'. Slechts één procent van de klagers produceert 49% van de klachten. Dit doen zij met een automatisch computersysteem die over iedere vlucht een klacht indient. Zelfs geannuleerde vluchten kunnen rekenen op een klacht! Een frauduleus systeem dus. JA21 is de enige partij in de Tweede Kamer die deze kant van de klachtenindustrie eerlijk durft te benoemen

Stop de geldverslinding door Brusselse bureaucratie
Donderdag debatteerde de Tweede Kamer over de Europese Top die afgelopen weekend gehouden werd. JA21 vindt dat er veel te veel geld naar de Brusselse bureaucratie gaat. Voordat er nóg meer geld van Nederlandse belastingbetalers die kant op gaat, moet de Europese Commissie eerst zelf leren bezuinigen op hun begroting van liefst 186 miljard euro. Dat was de kern van het betoog van Derk Jan Eppink. U kunt zijn bijdrage hier terugzien.

JA21: Koerswijziging landbouwbeleid is nodig
Tijdens het debat over het landbouwakkoord, bepleitte Derk Jan Eppink dat de tijd is aangebroken voor een heroverweging van het Nederlandse landbouwbeleid. Wat we nodig hebben is een fundamentele koerswijziging, want op de manier hoe het nu gaat, loopt Nederland steeds verder de stikstoffuik in.

Volle tank mag geen luxeproduct worden
Vanaf afgelopen weekend zijn de prijzen van benzine en diesel fors omhoog gegaan. Voor één liter benzine geldt dan een accijns van 79 eurocent. Een volle tank wordt een luxeproduct. JA21 roept de regering op om dit terug te draaien. Het is een kerntaak van de overheid om ervoor te zorgen dat mensen niet door het bestaansminimum zakken. Juist in tijden van hoge inflatie moet de overheid deze rol extra serieus nemen. Rutte IV doet dat niet. Een politieke keuze die ervoor zorgt dat de koopkracht van de gemiddelde Nederlander verder daalt.

                                                                                                                                                Klik hier om naar het nieuwsoverzicht te gaan