Uw geld verdampt door politieke keuzes

Oct 2, 2022

Uw geld verdampt door politieke keuzes

Nederland heeft een inflatie van 17,1 procent. Dit is onder andere het gevolg van een ECB die roekeloos geld bijdrukte en gigantische klimaatkosten. Economen hebben hier eindeloos voor gewaarschuwd. De oorlog in Oekraïne verergert de situatie nog meer. De ECB moet de rente nu sneller verhogen. Daarnaast moet Nederland snel energieonafhankelijk worden. Dat betekent: Groningers compenseren en de gaswinning hervatten. Tenslotte is het zaak dat wij zo snel mogelijk aan de slag gaan met kernenergie.

Uittreding uit de euro niet langer een taboe
De eurozone is verworden tot een transferunie van Noord naar Zuid. Dit moet stoppen. Uittreding uit de euro mag niet langer een taboe zijn. Dat is de kern van de motie die Derk Jan Eppink indiende tijdens het door JA21 aangevraagde debat over de economische ontwikkelingen in de EU. Dinsdag is de stemming. We houden u op de hoogte.

Transgenderwet
Dinsdag en woensdag debatteerde de Kamer over de nieuwe transgenderwet. De wet die voorligt maakt het mogelijk dat minderjarigen op basis van gevoel hun geslacht kunnen veranderen in hun paspoort. JA21 zal tegen stemmen. Wij vinden dat er een verschil is tussen geslacht en gender. Het eerste is een biologische realiteit, het tweede is hoe iemand zich identificeert. Die twee zijn niet inwisselbaar. In haar bijdrage legde Nicki Pouw-Verweij zorgvuldig uit welke overwegingen ten grondslag liggen aan onze tegenstem.

Omgangsvormen in de Tweede Kamer
In deze turbulente tijd is de Haagse politiek teveel met zichzelf bezig. Deze week debatteerde de Kamer over de eigen omgangsvormen. Onze lijn is helder: JA21 is niet politiek-correct en hard op de inhoud, maar wij doen niet aan persoonlijke aanvallen en ophitsende taal. U kunt de volledige bijdrage van Joost Eerdmans hier terugzien