Vervoer en infrastructuur

Vervoer en infrastructuur

Een infrastructuur van wereldklasse is van vitaal belang voor de Nederlandse economie. Daarom moeten we blijven investeren in onderhoud, opwaarderen en uitbreiden van ons wegennet, onze spoor- en waterverbindingen en onze luchtvaartsector. Hierbij verdienen zeker de gebieden buiten de randstad prioriteit. Het uit de auto treiteren van hardwerkende Nederlanders onder het mom van ‘duurzaamheid’ moet afgelopen zijn.

 

JA21 wil

  • Forse investeringen in onderhoud en verbetering van infrastructuur: opwaarderen N35 tot A35, realiseren van de verbinding A8-A9 en het verbeteren van de doorstroming op de A2.
  • Ruim baan voor de automobilist: maximumsnelheid terug naar 130 km/h, brandstofaccijnzen en btw op brandstof omlaag, geen rekeningrijden, verzet tegen verbod op verbrandingsmotoren.
  • Waardering voor de luchtvaart: geen verdriedubbelde vliegtaks, koesteren KLM en Schiphol, behoud regionale luchthavens, innovatie steunen.
  • Verbeteren bereikbaarheid via OV: aanleggen Lelylijn en Nedersaksenlijn, forse en afrekenbare kwaliteitsverbetering afdwingen bij NS, forenzen niet als melkkoe: geen spitstarief in de trein.